Sepra PUR 700 Akrilik Son Kat Boya
Sepra EP 602 Self Levelling 9003
Sepra 860 1 K Akrilik Boya 9005
Sepra 400 Yol Çizgi Boyası Sarı

Zemin boyaları hem üretimi hem de kullanım şekilleriyle farklı zeminlerde istenilen görünümün elde edilmesini sağlamaktadır.

Zemin boyası çeşitleri bir hayli fazladır. Boyaların çeşitliliği, kullanım alanları, renkleri, ölçüleri ve markalarına göre değişiklik göstermektedir. Bunlardan söz etmek gerekirse, zemin boyaları epoksi ve beton boya başlıkları altında çeşitlendirilmektedir. Bu boyaların bazıları, zeminin daha canlı görünmesini sağlar. Bazıları ise zeminlerin kayması, aşınması ve toz tutmasını engellenmektedir. Boyaların üretimi sırasında kullanılan bileşenler, kullanım alanlarına göre düzenlenmektedir. Bu yüzden otopark zemin boyası, araçların kaymasını engelleyecek şekilde kullanılır. Genellikle otoparklarda yön göstermeye uygun şekilde seçilen canlı ve fosforlu renkler de mevcuttur. Otopark zeminini boyamak istediğinizde sizin için doğru bir seçim olabilecek tüm detayları bulabilirsiniz. Beton boyaları, zeminin aşınması, zarar görmesi gibi durumlardan etkilenmeyecek şekilde üretilirler. Araç lastiklerinin zeminden zarar görmesi ve zeminin araç lastiklerinden zarar görmesi gibi durumlar engellenir. Zeminin dayanıklı olması, hijyene uyumlu olması gibi birçok faktör bulunmaktadır. Boyalar bu ve bunun gibi amaçlara uygun şekilde üretilir.

Zemin boyası kullanım alanları sanıldığından çok daha geniştir. Çünkü zemin boyaları aklınıza gelebilecek her alanda kullanılmaktadır. Hem iç hem de dış mekanlarda belirli amaçlara uygun bir şekilde üretilerek piyasaya sürülürler. Zemin boyalarının dış zemin boyası olarak tercih edilen çeşitleri, dışarıda görmeye aşına olduğunuz birçok alanda kullanılır. Yolda, asfaltta zemin boyaları bulunur. Bisiklet yollarında, kaldırımlarda, parklarda, çocuk parklarının özel malzemelerden yapılan zeminlerde, meydanlarda dış zemin boyaları kullanılır. Yürüyüş alanlarında, araç park edilmesi için hazırlanan noktalarda, araçların bir mekana girişi sırasında işaretlerin verilmesi sırasında boyalardan faydalanılır. Boyaların genel özellikleri, kalitesi ve markası değişse de çoğu bu tarz alanlarda kullanıma uygundur.

Zemin Boyasının Kalitesini Belirleyen Faktörler Nelerdir?

Zemin boyasının kaliteli olup olmadığı, boyanın içeriğinden anlaşılmaktadır. Bu yüzden zemin boyası satın alacağınız zaman içeriğini, genel özelliklerini, avantajlarını baz almalısınız. Ayrıca aldığınız boyanın markası boyanın kalitesi üzerinde etkilidir.

ENDUSTİRİYEL BOYALAR

Endüstriyel boyalar iç ve dış tüm mekanlarda, metal tüm alanlarda, sıva, beton ve MDF yüzeye sahip alanlarda, çeşitli oto yedek parçaları, iş ve inşaat makineleri, ziraat makineleri, el aletleri, elektrik pano ve aksesuarlarında makine imalatlarında da tercih edilmektedir.

TOZ BOYALAR

Dekoratif bir yüzey yaratan, çevre dostu ve kullanıma hazır toz boya, günümüzde mimariden otomotiv sanayisine, MDF kaplamadan cam, seramik ve beyaz eşyaya kadar pek çok sektörde kullanılır. Toz boya uygulaması, elektrostatik tabanca vasıtasıyla gerçekleştirilir.

EPOKSİ KAPLAMA

Yapı dekorasyon alanlarında zemin kaplamaları büyük önem taşır. Çok çeşitli sayıda zemin kaplama örnekleri ve materyalleri mevcuttur. Son dönemlerde kullanımına oldukça sık rastlanan epoksi zemin kaplama yüksek dayanıklılık formu ile en çok tercih edilen kaplamalar arasında yer alır. Dayanıklıdır ve endüstri sanayisinde güvenle kullanılır.

ZEMİN KAPLAMA

Zemin kaplama boyaları her türlü asfalt, beton, şap, helikopter beton, yüzey sertleştiricili beton, parke taş, doğal taş, tuğla taş, vb.  zeminlerde rulo, fırça veya pistole ile kolaylıkla uygulanabilir. Yüksek esneklik, mükemmel yapışma, aşınma ve sürtünme direncine sahip olan bu ürün, UV ışınlarından ve meteorolojik koşullardan etkilenmez.